вторник, 03.09.24
28.6 C
София
33 C
Пловдив
31.1 C
Варна

Ботев (Пд) елиминира Марибор

Ботев (Пловдив) се класира за втория квалификационен кръг на Лига Европа след 2:2 на реванша с Марибор. „Канарчетата“ продължават напред с общ резултат 4:3 от двата мача и следва среща с Панатинайкос.

Марибор поведе в 13-ата минута чрез Ян Репас, а в началото на втората част Ботев изравни. Душан Керкез реши да смени Никола Илиев на почивката с Кристиан Нвачукву, който след само няколко секунди в игра успя да реализира за 1:1.

В 60-ата минута пълният обрат стана факт и „жълто-черните“ поведоха с 2:1. Нвачукву асистира за Антъни Уджа, който също наказа Ажбе Юг и хвърли в екстаз стотиците фенено на Ботев, изпълнили сектора за гости на стадон „Людски врът“. До края словенците имаха сили само за изравнително попадение. Вкара го резервата Eтиен Беугре в 80-ата минута.

Припомняме, че „канарчетата“ спечелиха с 2:1 на стадион „Христо Ботев“ преди седмица с попадения на Антъни Уджа и Никола Илиев. Последният започна титуляр тази вечер в Марибор. Това беше единствената промяна в стартовия състав, която предприе Душан Керкез. Никола Илиев бе титуляр за сметка на започналия в първата среща Кристиан Нвачукву.

Марибор поведе в 13-ата минута чрез Ян Репас, а в началото на втората част Ботев изравни. Керкез реши да смени Никола Илиев на почивката с Кристиан Нвачукву, който след само няколко секунди в игра успя да реализира за 1:1. В 60-ата минута пълният обрат стана факт и „жълто-черните“ поведоха с 2:1. Нвачукву асистира за Антъни Уджа, който също наказа Ажбе Юг и хвърли в екстаз стотиците фенено на Ботев, изпълнили сектора за гости на стадон „Людски врът“.

Първият точен удар в мача в Словения беше за Ботев. Самуел Акере се пребори със защитник в третата минута и нанесе удар, който беше париран от Ажбе Юг. Домакините отговориха три минути по-късно. Матвей Игонен се размина с топката, а защитата на „жълто-черните“ игра неразчетено при центриране от фаул, Якупович засече с глава от близка до голлинията дистанция, но ударът му премина над вратата.

В 13-ата минута Марибор заличи пасива си от първия мач с хубав гол на Ян Репас извън наказателното поле, а това беше и първи точен шут за домакините. Той получи топката от Йосип Иличич и с едно докосване преодоля Джеймс Ето’о и Антонио Перера, след което последва мощен удар, при който Матвей Игонен беше безпомощен.

По-добрите действия на Марибор продължиха, а Ботев видимо предпочете да действа на контраатака. В 37-ата минута Акере получи повече свободно пространство и се втурна към вратата. Нагласи си топката на левия крак и пробва удар в далечния ъгъл, който не затрудни вратаря.

Веднага домакините реагираха и стигнаха до два бързи корнера, които създадоха суматоха в наказателното поле на Ботев. В 41-рвата минута Иличи постави топката на главата на Баришич. Той беше оставен сам на втора греда, но не успя да нанесе добър удар с глава и Игонен улови.

Още с началото на второто полувреме Душан Керкез прибегна към смята в атака. Той извади Никола Илиев от игра и постави Кристиан Нвачукву на левия фланг, а тази промяна доведе до моментален успех. Разсичащ пас на Антонио Перера намери Нвачукву в наказателното поле. Крилото показа скоростта си и с техничен удар към далечния ъгъл се разписа за 1:1.

Веднага Марибор можеше отново да поведе в резултата, но удар на Бурлес от въздуха премина покрай вратата на Игонен.

Последва размяна на удари, които бяха неточни. Видимо включването на Нвачукву съживи играта на Ботев, а Марибор нямаше отговор на бързите му действия. В 60-ата минута той подаде в наказателното поле, а от движение Антъни Уджа демонстрира головия си нюх и с мощен удар опъна мрежата за 2:1.

В 76-ата минута Нико Гърлич нямаше нужния късмет да прати топката във вратата на Игонен. Той се бе появил в игра минута преди ситуацията, при която получи топката в наказателното поле, но се забави, а след това и шутът му беше блокиран от Тамм. Три минути по-късно капитанът на Марибор Милец стреля покрай десния страничен стълб.

В 80-ата минута нескопосано изпълнение на Укаки позволи на Марибор да стигне до центриране, на точното място в наказателното поле беше Етиен Беугре, който се извиси и с глава реализира за 2:2.

- Реклама -
СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Реклама -

НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

Зареждане...
- Реклама -

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ