София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Ботев удари Левски на "Коматево"

"Канарчетата" прекъснаха серия от пет мача без победа, Атанас Илиев герой

4 годиниФутбол 5 Симеон Кисьов

Ботев (Пловдив) победи Левски с 2:1 в двубой от 7-ия кръг на efbet лига, с което "канарчетата" прекъснаха серията си от пет мача без победа, както и тази на "сините" от четири поредни двубоя без поражение.

Левски имаше претенции за дузпа още в 8-ата минута, когато топката срещна ръката на Виктор Генев след удар на Паулиньо, но реферът даде знак играта да продължи. Резултатът на базата на Ботев в Коматево откри Атанас Илиев с шестия си гол от началото на сезона, разписвайки се в 15-ата минута, останал сам срещу Николай Михайлов. Малко след това мачът беше прекъснат за малко заради напрежение в сектора с фенове на Левски, когато "сини" привърженици се биха побежду си, но след намесата на полицията, всичко се успокои.

Само пет по-късно (20') отново Илиев вкара за 2:0 по идентичен начин. В 27-ата минута Борислав Цонев бе спънат в наказателното поле и сам реализира отсъдената дузпа.

С това се изчерпи всичко по интересно в мача, а през втората част головите положения рязко спаднаха, а двата тима заложиха повече на битката в средата на терена.

Единствените по-сериозни шансове за промяна на резултата бяха в 57-ата минута след удар с глава на Найджъл Робърта, който обаче не уцели вратата и на Стайн Спиерингс, стрелял право във вратаря на Ботев в 89-ата.

Така Ботев вече е с 8 точки от 7 мача на 11-ото място и започна да гледа към топ 6, докато Левски пропусна шанса да влезе в топ 3  и с 10 точки е на шестата позиция в efbet лига.