София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Бундеслигата официално прекъсната до края на април

Предложението на новата дата беше направено преди седмица, днес на видео конференция бе направено официално, след като всички клубове се съгласиха

4 годиниФутбол 1 Симеон Кисьов

Клубовете от Първа и Втора Бундеслига одобриха предложение местната федерация за периода на спиране на първенствата, като новата дата е 30 април. Досега официално те бяха прекратени до 2 април поради пандемията от коронавируса. Според "Кикер" настоящата надежда е мачове да започнат да се играят в началото на май, като срещите ще бъдат без публика.

Предложението на новата дата беше направено преди седмица, днес на видео конференция бе направено официално, след като всички клубове се съгласиха.

Изпълнителният директор на Германската футболна лига Кристиан Зайферт обяви, че целта е първенствата да приключат до 30 юни. Той допълни, че има голяма вероятност двубоите да се състоят пред празни трибуни.

"Целта ни е да завършим сезона до 30 юни. Искаме да видим какво ще е възможно. Ако мачовете се състоят, може да бъде предположено, че те ще трябва да се играят без зрители дори и през следващия сезон, може би до края на годината", коментира Зайферт.