София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Челси и Ман Сити запазиха интригата във Висшата лига

"Сините" и "гражданите" не успяха да се победят

9 годиниФутбол 2 Телевизия Евроком

Челси и Ман Сити не успяха да се победят в супер дербито на 23-ия кръг. „Сините" и „гражданите" направиха 1:1 на „Стамфорд Бридж" и по този начин запазиха разликата от 5 точки помежду си. 

Срещата бе доста оспорвана и изпълнена с нерви. Мениджърът на домакините Жозе Моуриньо направи лека изненада в стартовия си състав като заложи на Лоик Реми в отсъствието на наказания Диего Коща.

Очакванията бяха, че сред единадесетте ще стартира опитния Дидие Дрогба, но все пак ходът на португалеца се оказа печеливш и французинът вкара единственото попадение за лодончани.

Срещата започна равностойно. В 8-ата минута Фернандиньо имаше отлична възможност да открие, но ударът му попадна в последния момент в бранител на Челси. В 33-ата минута Агуеро стреля много опасно, но изстрелът му мина на сантиметри от вратата.

В 41-ата минута Челси открти резултата. Лоик Реми бе оставен непокрит в наказателното поле и засичайки отличен пас на Еден Азар, от непосредствена близост, вкара за 1:0. Основна вина за попадението имаше най-опитния в състава на Сити Венсан Комапни, който не видя Реми. Три минути по-късно обаче „гражданите" успяха да изравнят. Тибо Куртоа не се справи с центриране пред вратата му и прати топката в краката на Серхио Агуеро, който стреля, а Давид Силва отклони за 1:1.

След почивката гостите по-упорито търсеха попадение, но така и не го намериха. Серхио Агуеро и Джеймс Милнър се отличиха с пропуски и не успяха да накажат Куртоа. 

Челси остава лидер във временното класиране с 53 точки, а Манчестър Сити е втори с 48 точки.