София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Челси привлече нов трети вратар

Договорът му е за следващите два сезона

3 годиниФутбол 3 Симеон Кисьов

От Челси официално обявиха привличането на стража Маркъс Бетинели, който пристига на “Стамфорд Бридж” като свободен агент. Договорът му е за следващите два сезона.

Очаква се Бетинели да е трети избор за вратарския пост след Едуар Менди и Кепа Арисабалага. До неговият трансфер се стигна след напускането на Вили Кабайеро. До миналия сезон 29-годишният играч беше част от Фулъм, но договорът му изтече и така той се присъедини към европейския клубен шампион. През последната кампания той играеше като преотсъпен в Мидълзбро, където записа 41 шампионатни мача с 45 допуснати гола и 13 сухи мрежи.

“Това винаги е бил специален клуб. Познавам местността много добре, така че за мен беше мечта да дойда в този отбор и това най-после се случи. Преди няколко години имаше преговори, когато бях малко по-млад, и по някаква причина не се получиха нещата, но сега съм тук. Наистина съм развълнуван да съм част от тима и гледам напред към това да се опитвам да впечатлявам и да помагам на отбора възможно най-много”, заяви Бетинели пред клубния сайт.