София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Черно море победи Ботев (Враца) с 2:1

"Моряците" взеха трите точки от Ботев (Враца)

3 годиниФутбол 1 Симеон Кисьов

Черно море победи с 2:1 Ботев (Враца) в мач от 13-ия кръг на efbet Лига. Файсел Касми откри за тима на Илиан Илиев, Аласан Н`Диайе изравни секунди преди края на първото полувреме с куриозен гол, а в 79-ата Матиас Курьор донесе успеха на варненци с дежурното си попадение.

След заслужената победа Черно море е седми с 18 точки, колкото имат Берое и Арда, заемащи съответно пето и шесто място. Кърджалии и старозагорци обаче са с два мача по-малко от варненци.

Загубата остави Ботев (Враца) с 15 точки.

Илиан Илиев не можеше да разчита за мача днес на двамата си вратари Иван Дюлгеров и Георги Георгиев, които се лекуват от COVID-19, бранителите Влатко Дробаров, Стефан Станчев и Мирослав Енчев. Титуляр под рамката беше Иван Дичевски. За гостите пък липсваше Владислав Узунов, който продължава да е под карантина.

Първата опасност за беше в 16-ата минута. Файсел Касми стреля към вратата на Христо Митов, който изби. Това доведе до чиста възможност за Курьор, който обаче пропусна да отбележи. Последва пропуск и на гостите. Чавдар Ивайлов подаде на Юлиан Ненов, който шутира силно, но топката се удари в страничната греда и излезе в аут.

В 32-ата Касми пробва отново мерника си и този път вкара - 1:0 за Черно море. Халфът нанесе хубав удар от 20-ина метра и хвана малко неподготвен вратаря Митов. Малко по-рано стражът на Ботев се оплака от травма, което накара руският страж Дар Королев да се съблече и да се подготвя за влизане в игра.

В 43-ата минута Курьор пропусна да засече в мрежата отлично подаване на Илиан Илиев. След около минута Андраде се оказа на изгодна позиция в наказателното поле на врачани, но не успя да вкара. Така се стигна до секундите от добавеното време, когато младият вратар на Черно море Иван Дичевски опита да боксира топката след корнер, но уцели бузата на Аласан Н`Диайе и гостите изравниха по куриозен начин - 1:1. 

След почивката играта се накъса заради многото смени, предприети от двамата треньори. Домакините все пак стигнаха до успеха. В герой се превърна Курьор, който получи подаване от Касми и прати топката в мрежата на Королев - 2:1. За звездата на варненци това е 13-и гол през сезона.