София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Черно море разби Царско село с 4:1

Воденият от Любо Пенев тим ще се бори за оцеляване в елита

4 годиниФутбол 3 Симеон Кисьов

Царско село загуби категорично у дома от Черно море с 1:4 в мач от 29-ия кръг на efbet Лига и ще трябва да се бори за оцеляването си в елита с тимовете на Ботев (Враца) и Дунав. Победата на "моряците", които бяха спечелили вече първото място в група "А" на втората осмица, пък осигури оставането на Етър в елита, тъй като тимът от Велико Търново има предимство в преките двубои с Царско село от редовния сезон. Освен това "болярите" заедно с тима от Варна продължават битката в баражите за Европа.

Гостите откриха резултата с гол на Илиан Илиев-младши (5). Синът на треньора на варненци бе изведен сам срещу вратаря и пусна технично топката покрай него за 0:1. След това Илиан Илиев-младши (19)  се възползва от грешка на Пласид при центриране отляво и с удар от 7-8 метра удвои.

Домакините успяха да намалят чрез Георги Минчев (35-дузпа), който бе фаулиран от Даниел Димов за 11-метровия наказателен удар.

След почивката в 53-ата минута гол за гостите на Матиас Куроьор не бе признат заради нарушение в атака на Димов. Скоро след това Димов свали с глава към непокрития Курьор(60) центриране от фаул и офанзивният футболист вкара отблизо за 1:3.

В 65-ата минута Мартин Кавдански се извиси над всички след центриране от корнер, но ударът му с глава се отби първо в лявата, а после и в напречната греда, отказвайки да посети мрежата на гостите. "Моряците" върнаха "жеста" в 72-ата минута, когато след контраатака Курьор намери Иса, таранът стреля без забавяне от 15-16 метра в напречната греда. Три минути по-късно Черно море остана в намален състав. Мирослав Енчев, който бе влязъл в игра секунди по-рано и бе последен в отбрана, фаулира Симеон Мечев, за което съдията му показа директен червен картон.

С човек по-малко варненци организираха голова атака в 80-ата минута, когато Андраде проби мощно отдясно, нахлу в наказателното поле и подаде към непокрития Курьор, който шутира фронтално от десетина метра, но Пласид спаси. В 82-ата минута Джони Пласид спаси дузпа, изпълнена от Исмаил Иса. Тя бе отсъдена за нарушение на Родригес, който при безобидна ситуация се стовари върху главата на Курьор.

Исмаил Иса (88) все пак се реваншира за пропуска си от бялата точка и след двойно подаване с Курьор оформи крайното 1:4.

След успеха си Черно море събра 47 точки на върха в група "А" на втората осмица и ще продължи борбата за 7-то място, даващо право на плейофен мач за участие в квалификациите на Лига Европа. Царско село остана на третата позиция с 31 точки, колкото има и Етър, но "болярите" завършват втори заради предимството в директните двубои и също продължават в борбата за седмата позиция.