София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Даниел Асенов тръгна с победа на ринга в Токио

Тайсъна от Кукорево на осминафинал в Токио

3 годиниДруги 1 Симеон Кисьов

Даниел Асенов се класира за осминафиналите на категория до 52 кг на олимпийските игри в Токио, след като записа убедителна победа по точки над Козмин-Петре Гирлеану от Румъния.

Тайсъна от ямболското село Кукорево получи пълно единодушно съдийско решение 5:0 за успеха над румънеца. Двама от реферите край ринга дадоха 30:27 в полза на 24-годишния Асенов, а оставалите трима присъдиха 29:28.

Българинът започна в типичния си, атакуващ стил, като от началото на двубоя опитваше да вкарва комбинации в главата на румънеца. Тайсъна респектира 22-годишния си опонент и в откриващите минути ясно показа, защо е спечелил 6 титли от европейски първенства за мъже и подрастващи, вземайки рунда с категоричен превес.

Даниел продължи да е агресивен и в първите две минути на втората част засипа противника с нова порция комбинации в главата. В самия край Гирлеану отговори на свой ред, което му донесе известен дивидент в съдийските карти, но въпреки това нашият национал остана с превес преди финалният рунд.

В него Асенов действа малко по-предпазливо, но след като регистрира няколко попадения, отново повиши значително оборотите и завърши подобаващо сблъсъка.

Следващият съперник на Тайсъна ще бъде Габриел Ескобар от Испания, от когото той загуби на финала на Европейските игри в Минск през 2019 година. Двубоят им в Токио ще бъде на 31 юли (събота) от 11:30 часа българско време.

Както е известно, напред в Токио продължава и Стойка Кръстева. На 29 юли от 13:39 часа наше време тя ще срещне Вирджиния Фукс (САЩ) при 51-килограмовите.