София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Давид Луис преговаря с Бенфика

Престоят на бразилеца в Арсенал може да се окаже кратък, тъй като договорът му с лондончани е до края на сезона, а клубът не възнамерява да му предлага нов

4 годиниФутбол 9 Симеон Кисьов

Давид Луис разкри, че е говорил със старши треньора на Бенфика Луис Фелипе Виейра относно емоционално завръщане в португалския гранд това лято. Престоят на бразилеца в Арсенал може да се окаже кратък, тъй като договорът му с лондончани е до края на сезона, а клубът не възнамерява да му предлага нов.

Защитникът подписа контракт за 12 месеца с опция за удължаване с една година, когато премина на "Емиратс" от Челси миналото лято. Той игра редовно през настоящата кампания.

Арсенал има желание да намали бюджета си за заплати и да подмлади тима.  Мениджърът на "артилеристите" пък иска да стабилизира защитата, която и този сезон не беше на нужното ниво.

Бенфика беше първият клуб на Луис в Европа. Бранителят прекара четири години там преди да замине за Лондон през януари 2011 г.

"Вече говорих с Виейра. Ще се случи, ако президентът го позволи и феновете ме искат обратно, заяви Луис пред португалския вестник "Рекорд". - Да имам възможност да нося тази фланелка отново и да изляза на стадиона струва повече от много трофеи."