София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ДИБАЛА ВЗЕ СВЕЩЕН НОМЕР В ЮВЕ

АРЖЕНТИНЕЦЪТ Е НАСЛЕДНИКЪТ НА ФЛАНЕЛКАТА С №21

9 годиниЛюбопитно 4 Телевизия Евроком

Понякога номерата на гърба на футболистите имат огромно значение. Десетки отбори са извадили определени номера в чест на дадени футболисти. 

В Ювентус нещата са по-различни. Преди два сезона Алесандро Дел Пиеро изигра последния си мач за бианконерите, а неговият номер 10 беше даден на Карлос Тевез. 

Десятката обаче не е най-свещения номер в тима на Старата госпожа. Един доста по-необичаен номер е много по-ценен за фенове, играчи и ръководство на отбора. Това е №21. За последно той беше носен от Маестрото Андреа Пирло. Сега с номер 21 на гърба си ще играе новото попълнение в отбора Пабло Дибала. 

Този номер е носен и от още от най-добрите играчи на Ювентус. 

Нека започнем от Зинедин Зидан. Зизу игра при бианконерите от 1996-а до 2001-а година, когато премина в Реал Мадрид за рекордна трансферна сума. Френският магьосник записа 151 мача и 24 гола в Серия "А" с номер 21 на гърба си. Той беше любимец на феновете. Зидан определено придаде на този номер блясъка, който в момента всички привърженици на тима очакват да видят и в Дибала. 

Следващия играч, който носи фланелката с №21 беше Лилиан Тюрам. Случайно или не, отново французин. Той пристигна в отбора, когато Зидан напусна и взе неговия номер. Тюрам записа 144 мача и само 1 гол, но беше стълбът в отбраната на тима от Торино. Френският бранител също не завърши кариерата си в отбора, но остана любимец на феновете, които вече виждаха в какво се превръща тази фланелка. 

През 2011 година тя беше облечена и от Андреа Пирло. Макар и идващ от вечния враг Милан, халфът бързо показа, че може да обича и да бъде обичан от всеки. Пирло изкара 4 сезона в Ювентус и е трудно да видим кой може да го замени сега. 

Във халфовата линия със сигурност няма кой, но като номер това би трябвало да бъде Дибала. Днес официално беше обявено, че аржентинецът е наследникът на свещения номер. Как ще се представи той и ще защити ли честта на тази фланелка, ще разберем в най-скоро време. Той трябва да докаже, че е заслужил уважението на хората, предоставили му възможността да носи на гърба си номера на Зидан, Тюрам и Пирло. 

Сега за феновете остава само да се надяват и да вярват, че Пауло Дибала ще успее да постигне поне половината на това, което са постигнали играчите с този номер в клуба. А самият играч ще носи тежък товар на гърба си. Товарът на числото 21. 

Автор: Павел Колев