София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Дните на Гьотце в Борусия са преброени

Не очаквам топ клубове да проявят интерес към Марио Гьотце

4 годиниФутбол 1 Симеон Кисьов

Героят за Германия от Мондиал 2014 Марио Гьотце все още има повече последователи в "Туитър", отколкото Борусия Дортмунд, но дните му в клуба изглеждат преброени, пише ДПА.

Гьотце рядко играе под ръководството на новия старши треньор на Борусия Люсиен Фавр и така и не успя да покаже таланта си. Той се превърна в герой за Бундестима, след като вкара победния гол на финала на Световното първенство през 2014 година срещу Аржентина. Нито преминаването в Байерн Мюнхен през 2013 година, нито завръщането му в Дортмунд не помогнаха на 27-годишния футболист, а намирането на нов клуб става все по-сложно на фона на пандемията от COVID-19.

"Не очаквам топ клубове да проявят интерес към Марио Гьотце. Вярвам, че той трябва да стане по-скромен, що се отнася до клуба и заплатата, която иска", каза рекордьорът по брой мачове в националния отбор на Германия Лотар Матеус за "Sky TV".

Договорът на Гьотце изтича през лятото и в последните месеци преговорите за подновяването му са неуспешни. Според медиите, Гьотце не е готов да приеме голямо намаляване на заплатата. За Матеус евентуален трансфер обаче може да помогне на нападателя да рестартира кариерата си. "Пожелавам му да се завърне. Но за това му е необходимо доверие от клуб, доверие на треньор и доверие в себе си. Ако успее, може да играе отново", добави Матеус.