София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Драма до края – титлата в Серия А ще се реши в последния кръг

Интер успя да вземе своето от гостуването на Каляри

2 годиниФутбол 1 Симеон Кисьов

Интер постигна сравнително лесна победа срещу Каляри в предпоследния 37-и кръг на Серия А. Головете за „нерадзурите“ вкараха Матео Дармиан и Лаутаро Мартинес, като аржентинецът се разписа на два пъти. Точен за сардинците бе Хараламбос Ликоянис.

Отборът, воден от Симоне Индзаги, се нуждаеше от задължителна победа, така че да остане до последно в борбата за титлата.

След успеха Интер е втори с актив от 81 точки. Милан, който по-рано днес победи Аталанта, остава лидер с 83 точки, така че титлата в Серия А ще се реши в последния кръг. Все пак всичко зависи от „росонерите“, които се нуждаят поне от точка при гостуването си на Сасуоло. Градският им съперник пък посреща Сампдория.

В същото време Каляри е с единия крак в Серия Б. Тимът е на 18-ата позиция с 29 точки, на 2 зад Салернитана.

Първият удар към една от двете врати отправи Хакан Чалханоолу в 6-ата минута. Той стреля от воле, но не съумя да затрудни вратаря Алесио Краньо.

Три минути по-късно Самир Ханданович трябваше да се намесва. Той успя да отрази опасен удар на Ликоянис.

В 11-ата минута Милан Шкриниар прати топката в мрежата, но попадението не беше зачетено след намеса на ВАР заради игра с ръка на словака.

В средата на първото полувреме гостите излязоха напред в резултата. Матео Дармиан засече центриране на Иван Перишич и порази целта за 1:0.

В 51-вата минута Интер удвои преднината си. Лаутаро Мартинес беше изведен зад защитата на Каляри. Той овладя, надхитрявайки пазачи си, след което преодоля и Краньо.

Каляри успя да се върне в мача само три минути по-късно. Хараламбос Ликоянис преодоля Ханданович с прецизен диагонален изстрел.

В 68-ата минута Кейта Балде пропусна страхотна възможност да възстанови равенството. Той се озова очи в очи с Ханданович и се опита да го прехвърли технично, но над вратата.

В 84-тата минута Лаутаро сложи точка на спора. Роберто Галярдини го намери в наказателното поле. Опитният нападател отигра технично и прехвърли Краньо за крайното 1:3.

До края „нерадзурите“ можеха да направят победата си още по-убедителна, но удар на Дензъл Дъмфрис се отби от страничния стълб.