София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Душан Влахович изведе Сърбия до победата

По този начин Сърбия направи голяма крачка към класирането за Европейското първенство в Германия, което е през следващата година

1 годинаФутбол 1 Симеон Кисьов

Душан Влахович отбеляза и двата гола при успеха на Сърбия с 2:0 при гостуването на Черна гора от група „G“ на квалификациите за Евро 2024, който се игра на Градския стадион в Подгорица. Звездата на сърбите влезе в игра през второто полувреме, за да прати топката на два пъти в мрежата на Милан Миятович. Любопитното е, че воденият от Драган Стойкович тим стигна до успеха в Подгорица с единствените си два точни удара в двубоя. По този начин Сърбия направи голяма крачка към класирането за Европейското първенство в Германия, което е през следващата година.

В 11-ата минута след центриране от корнер в наказателното поле на Сърбия, Игор Вуячич стреля с глава, но над напречната греда на вратата на Ваня Милинкович-Савич. Осем минути по-късно Никола Кръстович се опита да изненада Ваня Милинкович-Савич, но ударът му не бе точен и топката излезе в аут. 

Черна гора направи страхотен пропуск в 20-ата минута. Сърбите допуснаха много груба грешка. Филип Младенович върна към Ваня Милинкович-Савич, който бе притеснен от Марко Вешович. Стражът на Сърбия след това си поведе дълго топката и я подари на Вукан Савичевич, който можеше да вкара в опразнената врата, но Ваня Милинкович-Савич поправи грешката си и спаси.

Сърбия имаше много добра възможност в 29-ата минута. Александър Митрович получи добър пас в наказателното поле на Черна гора, след което се освободи от опеката на Жарко Томашевич и стреля, но встрани от левия страничен стълб на вратата на Милан Миятович.

Пред Иван Илич се откри добра възможност в 40-ата минута, но изпрати топката над напречната греда на вратата на Миятович в аут.

Страхиня Павлович центрира в наказателното поле на Черна гора в 50-ата минута, където Душан Влахович не успя да играе добре с глава и само успя да изпрати топката в аут.

Никола Кръстович отправи далечен удар по посока на вратата на Сърбия в 52-ата минута, но той бе неточен и топката излезе в аут. Няколко секунди по-късно Адам Марушич стреля, но топката премина встрани от левия страничен стълб на вратата на Ваня Милинкович-Савич.

Черна гора организира много опасна контраатака в 57-ата минута. Стеван Йоветич напредна, след което стреля от границата на наказателното поле на Сърбия, Ваня Милинкович-Савич плонжира и успя да избие топката в корнер.

Десет минути по-късно пред Митрович се откри добра възможност и той стреля, но ударът му в последния момент бе блокиран от Стефан Савич. В 69-ата минута Душан Влахович получи хубав пас в наказателното поле на Черна гора, след което стреля, но встрани от десния страничен стълб на вратата на Милан Миятович.

Сърбия поведе с 1:0 в 78-ата минута. Филип Младенович пусна много добър извеждащ пас към Душан Влахович, който се измъкна от защитата на Черна гора и вкара топката във вратата на Милан Миятович.

Никола Кръстович стреля от малък ъгъл в 83-ата минута, неточно в аут.

Сърбия вкара втори гол дълбоко в добавеното време на двубоя. В петата минута на добавеното време на мача Душан Влахович наказа груба грешка в отбраната на Черна гора, пращайки за втори път топката във вратата на Миятович.