София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Два гола на Лосано доближиха Наполи до лидерите

В добавеното време удар на Сванберг срещна гредата и така Болоня записа втора поредна загуба в първенството

2 годиниФутбол 6 Симеон Кисьов

Наполи се доближи само на четири точки от първото място и на две от второто, след като победи с 2:0 като гост Болоня в двубой от 22-рия кръг на Серия „А“. Големият герой за „партенопеите“ бе Ървинг Лосано (20', 47'), който се разписа по един път в двете полувремена. Освен победата, другата добра новина за гостите бе, че Виктор Осимен се завърна в игра след близо двумесечно отсъствие.

Лучано Спалети за пореден път имаше много кадрови проблеми, с които трябваше да се справя, но Марио Руи, Пьотър Жиелински, Кевин Малкюи и Ървинг Лосано бяха на негово разположение, след като се завърнаха след карантина. Алекс Мерет започна за вратата на мястото на Давид Оспина, който получи контузия в мача с Фиорентина от турнира за Купата на Италия. Фабиан Руис се възстанови от мускулна травма и започна в халфовата линия. Атаката водеше Дрис Мертенс.

Синиша Михайлович не можеше да разчита на Рикардо Орсолини, Кингсли Майкъл и Йерди Сахутен.

Първото попадение на Лосано падна в 20-ата минута, когато мексиканецът засече около точката за изпълнение на дузпа ниско центриране отляво на Елмас, стреляйки в левия ъгъл. Фабиан Руис можеше да удвои преднината на гостите в края на първото полувреме, когато отправи страхотен удар от границата на наказателното поле, но топката срещна напречната греда. Две минути след подновяването на играта Лосано отбеляза автори гол. Този път той получи подаване от Руис, центрирал към далечната греда. Мексиканецът овладя спокойно, освобождавайки се от Скорупски и пращайки топката в опразнената му врата.

Наполи продължи да доминира и да търси трети гол. Виктор Осимен се завърна в игра, появявайки се на мястото на Мертенс в 71-вата минута, като нигериецът носеше предпазна маска на лицето си. Пред нападателя се откри една добра възможност, но той стреля встрани от целта.

В добавеното време удар на Сванберг срещна гредата и така Болоня записа втора поредна загуба в първенството.