София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Джокович оцеля на "Ролан Гарос"

Сърбинът със зрелищен обрат срещу 19-годишен италианец

3 годиниТенис 10 Симеон Кисьов

Номер 1 в мъжкия тенис Новак Джокович се измъкна от загуба на 1/8-финалите на "Ролан Гарос" и победи 19-годишния италианец Лоренцо Музети с 6:7 (7:9), 6:7 (2:7), 6:1, 6:0, 4:0 и отказ в продължил почти три часа и половина мач.

Младокът от Италия не се притесни от именития си съперник и след като допусна пробив в първия сет, моментално го върна, за да доведе нещата до тайбрек. Там Джокович поведе с 4:1, но това не му стигна за успех и италианецът взе сета след 9:7 в тайбрека.

Във втория сет сърбинът допусна, а след това върна пробив, а при 5:4 за Музети, сервира за оставане в мача. Джокович стори същото и при 6:5 в полза на съперника, но отново се справи и вкара сета в тайбрек. Музети започна ударно и поведе с 4:0, за да стигне до крайния успех в тайбрека със 7:2.

Третият сет премина изцяло в полза на Джокович, който проби два пъти съперника си и само за 28 минути успя да вземе частта с 6:1.

Сърбинът излезе също толкова надъхан и в четвъртия сет и го спечели на нула (6:0) за едва 19 минути, след което италианецът взе медицински таймаут.

В решителния трети сет Джокович поведе с 3:0 за четвърт час, а Музети видимо имаше проблеми заради болки в адукторите. Сърбинът взе още един гейм, след което съперникът му се отказа при 0:4 в третия сет.

В следващата фаза Джокович ще срещне Матео Беретини, продължил напред без игра след отказването на Роджър Федерер.