София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Джошуа: Не ме е страх от Фюри, искам да се докажа

Джошуа и Фюри може да се изправят един срещу друг през 2021-ва, но преди това и двамата трябва да спечелят предстоящите си битки

4 годиниДруги 9 Симеон Кисьов

Шампионът в тежката категория по бокс Антъни Джошуа изобщо не се впечатлява от величаенето на шампиона на WBC Тайсън Фюри. Джошуа и Фюри може да се изправят един срещу друг през 2021-ва, но преди това и двамата трябва да спечелят предстоящите си битки. И двамата имат защита на титлите през декември, като Джошуа ще се изправи срещу Кубрат Пулев на 12-ти декември, а Фюри ще се бие с Дионтей Уайлдър за трети път седмица по-късно.

"Той започна да се бие при професионалистите през 2008-ма и му отне 7 години, за да се бие за световна титла. Той е поел по съвсем различен път. Нямам никакъв страх от Фюри - независимо че казват, че имал по-добра брадичка от мен, по-добър ляв-прав, или всичко останало. Така да бъде. Дайте ми шанс да се докажа. Да ви покажа кой съм аз и какво мога да направя," сподели Джошуа. "Бил съм се срещу петима шампиона и съм бил в две унифициращи битки. Аз съм двукратен шампион в тежката категория и всичко това в 24 битки и 7-годишна кариера. От това се вижда, че съм сериозен. Ако и Фюри е сериозен, ще приема битката ни на сериозно."

Проблем пред двубой между Джошуа и Фюри е също така и задължителния претендент на WBO, Александър Усик. Усик ще се бие с Дерек Чисора в идните месеци и ако запише победа, той ще е наред да се бие с Джошуа през 2021-ва, ако Джошуа успее да победи Пулев.