София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Евертън най-после победи Тотнъм

Тотнъм гостува на Локомотив (Пловдив) идния четвъртък от 19:00 часа.

4 годиниФутбол 1 Симеон Кисьов

Съперникът на Локо (Пд) във втория квалификационен кръг на Лига Европа Тотнъм изненадващо се провали и загуби у дома от Евертън с 0:1 в първия си мач от новия сезон в английската Висша лига. Попадението отбеляза Доминик Калвърт-Люин (55), който донесе първа победа на „карамелите“ над „шпорите“ от осем години насам.

Мениджърът на домакините Жозе Моуриньо заложи на две от новите си попълнения  - Мат Дохърти и Пиер-Емил Хьойберг, а на върха на атаката действаше голмайсторът Хари Кейн, подпомаган от Лукас Моура, Хьон-Мин Сон и Деле Али от по-задни позиции. Привлеченият от Реал (Мадрид) Хамес Родригес пък започна титуляр за гостите.

През първата част Тотнъм имаше инициативата и владееше повече топката, но не успя да материализира превъзходството си. Гостите разчитаха на контраатаки и само веднъж Ричарлисон имаше добра възможност, но шутира покрай вратата.

Евертън започна по-добре втората част и в първите минути с пропуски се отчетоха Ричарлисон и Андре Гомеш, но след това Калвърт-Люин (55) се извиси над всички и с глава да даде преднина на "карамелите" при центриране на Люка Дин от фаул. Това беше шампионатен гол номер 25 за нападателя с екипа на тима, изравнявайки бройката на Уейн Рууни.

В 70-ата и 72-ата минути Ричарлисон пропусна нови изгодни възможности, а „шпорите“ така и не успяха да отвърнат на удара и да застрашат сериозно противниковата врата. В 84-ата минита Калвърт-Люин опита отново да се разпише, но Лорис хвана неговия удар.

Тотнъм гостува на Локомотив (Пловдив) идния четвъртък от 19:00 часа.