София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Фенове на Ботафого нахлуха в тренировъчната база на бразилския клуб

Бразилският клуб все още не е дал изявление, а властите не са съобщили за арести

2 годиниБразилейро 35 Симеон Кисьов

Десетки запалянковци на Ботафого нахлуха в тренировъчната база на своя любим клуб в Рио де Жанейро в знак на протест срещу слабата форма на футболистите от отбора.

Бразилската полиция е била повикана в съоръжението Еспаcо Лониер в западната част на града. Това се е случило след публикуваните в социалните медии снимки от организирани групи привърженици. Фотографиите показват хора, които навлизат в медицинските кабинети на клуба и протестират пред някои от футболистите и ръководителите на Ботафого.

Бразилският клуб все още не е дал изявление, а властите не са съобщили за арести. Гневът на привържениците е заради серия от слаби резултати за Ботафого, който загуби четири поредни мача в бразилската Серия А.

Тимът от Рио де Жанейро, изпитващ финансови затруднения, е в зоната на изпадащите, със само 12 точки от 11 изиграни мача. Гаринча, Жаирзиньо, Диди, Жерсон, Марио Загало и Нилтън Сантос са някои от легендарните бразилци, които са играли за Ботафого през миналия век.

През януари 90 процента от акциите на клуба бяха продадени на американския бизнесмен Джон Текстър, собственик на Кристъл Палас във Висшата лига на Англия.