София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Фенове по стадионите в Италия от юли

Идеята на Аниели е първо да се пускат фенове за само 10% от кацапитета на стадионите, след това това да бъде увеличено на 25 процента, като да продължи да се спазва социално дистанциране

4 годиниФутбол 6 Симеон Кисьов

В Италия имат надежди фенове да посещават мачовете от Серия А още през юли. Президентът на Ювентус Андеа Аниели е отправил предложение към останалите шефове на клубове в страната, което включва частично отваряне на стадионите.

В период, в който кина, театри и концерти на открито постепенно ще започнат да се провеждат пред публика в Италия, мнозина се питат защо към футболните мачове трябва да се подхожда различно.

Идеята на Аниели е първо да се пускат фенове за само 10% от кацапитета на стадионите, след това това да бъде увеличено на 25 процента, като да продължи да се спазва социално дистанциране. Неговите надежди са тази схема да започне да се въвежда от средата на юли.