София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ФЕРАРИ: ФЕТЕЛ И КИМИ МОГАТ ДА СЕ БОРЯТ С МЕРЦЕДЕС

"ДВАМАТА ТРЯБВА ДА ПЕЧЕЛЯТ ТОЧКИ И ПОДИУМИ"

9 годиниМоторни 5 Телевизия Евроком

Според новия шеф на Ферари Маурицио Аривабене с новия дует на Скудерия Себастиан Фетел и Кими Райконен отборът има шанс да се бори с шампионите от Мерцедес. Италианецът е много доволен от дебюта на Фетел, който в първото си състезание за Ферари се качи на подиума при откриването на сезон 2015 в Гран при на Австралия.

Маурицио  Аривабене е щастлив от разбирателството между Райконен и Фетел и начина, по който двамата работят с инженерите на Ферари. Единствено грешка на механиците в бокса, които не завиха добре една от задните гуми на Кими, го лиши от челно класиране и сигурни точки.

"Себастиан беше много щастлив след първия си подиум за Ферари. Той мечтаеше за такъв дебют и си го извоюва. Всички съжаляваме за Кими, защото той със сигурност щеше да спечели точки и да финишира в челото. Подобни недоразумения се получават във Формула, но ще трябва да работим с момчетата в бокса това да не се повтори този сезон", коментира случилото се в Австралия Аривобене.

"Щастлив съм от начина, по който работят Себ и Кими с инженерите ни. Двамата са силен екип и това е пътят, по който можем да се борим с Мерцедес. Трябва да печелим точки и от двете коли, да се качваме на подиума и да се борим за победи", завърши италианецът.