София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Ферари представиха новия болид за атака на титлата във Формула 1

Могат ли от Скудерия най-после да се изправят срещу доминацията на Мерцедес?

3 годиниМоторни 2 Симеон Кисьов

Отборът на Ферари вдигна покривалото над новия си болид за предстоящия сезон 2021 във Формула 1. От Скудерия се надяват SF21 да е точно този, който ще върне световната титла обратно в Маранело за първи път от 2007 година насам. Славният италиански тим показа последен своя претендент за титлата от всички отбори във Формула 1, само два дни преди началото на единствените тридневни предсезонни тестове в Бахрейн на пистата „Сахир“. На същата писта стартира и новият сезон след малко повече от две седмици с Гран При на Бахрейн.

Миналата година се оказа една от най-лошите в историята на Ферари, след като отборът пропадна до шестата позиция в класирането при конструкторите. Проблемите с липсата на мощност в сравнение с преките им конкуренти след санкциите от ФИА и лошата работа на аеродинамиката бяха в основата на неблагополучията им.

За сезон 2021 всички във Ферари са обнадеждени, че са се справили с тези задачи и лошите резултати ще останат в миналото. Промени са направени в задната част на новия SF21, както и задължителното от новия правилник намаляване широчината на пода. Носът също е силно модифициран. Двигателите, хибридната система, окачването и скоростната кутия са значително подобрени, като се очаква елиминиране на изоставането от Мерцедес, Рено и Хонда в мощността.