София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Финландия този път не сбърка

И двете попадения в Хелзиники бяха дело на Йоел Похянпало, който откри резултата в 31-ата минута и се разписа още веднъж седем минути по-късно

2 годиниФутбол 3 Симеон Кисьов

Финландия записа първа победа в последните си пет мача, след като спечели с 2:0 срещу Черна гора в мач от група 3 на Лига В на Лигата на нациите. И двете попадения в Хелзиники бяха дело на Йоел Похянпало, който откри резултата в 31-ата минута и се разписа още веднъж седем минути по-късно.

Преди няколко дни финландците надиграха и Босна и Херцеговина, но допуснаха гол в края и изпуснаха победата. Този път те не сбъркаха и се изкачиха на първо място в групата с 4 точки. По-късно днес е другият мач в тази група, в който Босна и Херцеговина на Ивайло Петев приема Румъния.

Финландия доминираше през първото полувреме, но действаше търпеливо и чакаше своя момент. Той дойде в 31-ата минута, когато великолепна комбинация, в основата на която бе Теему Пуки, завърши с подаване на нападателя на Норич към Похянпало, който на празна врата откри резултата. Седем минути по-късно Похянпало отлично засече центриране на Лингман и удвои аванса на домакините.

След почивката Черна гора направи опит да се върне в мача, но съперникът бе прекрасно организиран и не допусна опасности пред вратата си. Финландците стигнаха до възможности и за трети гол, като най-добрата бе в 73-ата минута, когато Нисканен стреля от отлична позиция, но прати топката в обсега на вратаря и Петкович изби с крак.