София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Фиорентина разби Дженоа с 6:0

Играчите на тима от Флоренция могат да съжаляват, че не вкараха още голове, след като Душан Влахович пропусна дузпа

2 годиниФутбол 2 Симеон Кисьов

Фиорентина прегази Дженоа с 6:0 в мач от 22-ия кръг на Серия А. Попаденията за "виолетовите" реализираха Алваро Одриосола, Джакомо Бонавентура, Душан Влахович, Лукас Торейра и Кристиано Бираги, който се разписа на два пъти. Играчите на тима от Флоренция могат да съжаляват, че не вкараха още голове, след като Душан Влахович пропусна дузпа.

След успеха си Фиорентина се изкачи на шесто място във временното класиране с 35 точки. Петият Ювентус е с 41. Дженоа от своя страна продължават да са в зоната на изпадащите с едва 12 точки в актива си.

Домакините започнаха отлично мача и можеха да поведат още в 11-ата минута, когато получиха право да изпълнят дузпа, след като Рикардо Сапонара бе повален в пеналта на Дженоа. Ситуацията бе разгледана с ВАР, след което главният съдия посочи бялата точка. Зад топката застана Душан Влахович, който стреля силно, но Салваторе Сиригу успя да избие.

В 15-ата минута Фиорентина стигна до гол. Алваро Одриосола се възползва от отскочила в пеналта топка и отблизо се разписа за 1:0. Ситуацията бе разгледана с ВАР заради съмнения за засада, но се оказа, че такава няма и попадението бе зачетено.

Играчите на "виолетовите" реализираха втори гол в 34-ата минута. Негов автор стана Джакомо Бонавентура, който се оказа на отлична позиция в пеналта и от няколко метра не остави шанс на стража на Дженоа. В 42-ата минута Фиорентина направи преднината си класическа след гол на Кристиано Бираги, който се разписа със страхотен удар от фаул от далечно разстояние.

Без Петко Христов Специя обърна Милан, Наполи доближи лидерите след успех над Болоня (ВИДЕО)

В 51-ата минута Фиорентина вкара четвърто попадение. Джакомо Бонавентура намери Душан Влахович на границата на наказателното поле и сърбинът с прецизен удар матира излезлия напред вратар на съперника.

Отборът от Флоренция продължи да диктува събитията на терена и в 69-ата минута стигна до пето гол. Кристиано Бираги се разписа за втори път след ново чудесно изпълнение на свободен удар. Малко преди края на срещата Лукас Торейра оформи крайното 6:0. Той се възползва от добро подаване на Джонатан Иконе.