София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Германските клубове са готови да доиграят първенството и след 30 юни

"Ние разбрахме за опасността от коронавируса благодарение на офиса на Бундеслигата в Шанхай

4 годиниФутбол 1 Симеон Кисьов

Германските клубове са готови да доиграят първенството в Бундеслигата дори ако то трябва да продължи и след 30-и юни, гарантира президентът на Байерн (Мюнхен) и бивш шеф на Европейската клубна асоциация Карл-Хайнц Румениге. Последният заяви, че спряното заради пандемията от коронавирус германско първенство може да се измести до момента, в който първият местен клуб стартира в европейските турнири. А не е ясно дори и кога ще стартират самите турнири.

"Ние разбрахме за опасността от коронавируса благодарение на офиса на Бундеслигата в Шанхай. На 7-и януари се върнахме от Коледните си ваканции и тази новина буквално се намърда в нашето внимание. Колегата, който отговаря за международните отношения и за работата ни в Китай веднага поиска прекратяване на първенството. Една от нашите служителки трябваше да посети семейството си в Ухан и след това седмици наред не успя да напусне града. За нас беше разтърсващо. Мисля, че Германската футболна лига добре се справя със ситуацията към момента. Президентът на лигата върши работата си по образцов начин. Всички се опитваме да бъдем солидарни. Ние сме едно цяло и по-силният трябва да помага на по-слабия. Сега е моментът да покажем единодушие. Няма клуб, който да е против, ако се налага да завършим първенството и след 30-и юни", заяви Румениге.