София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Гласят Джошуа - Пулев за декември

Говорих с Джошуа и макар да няма търпение да се бие, той разбира добре ситуацията. Ако мачът е през октомври или ноември, в най-добрия случай ще присъстват 2000 души

4 годиниДруги 9 Симеон Кисьов

Сблъсъкът между Антъни Джошуа и Кубрат Пулев за титлите на IBF, WBA, WBO и IBO при най-тежките в професионалния бокс отново бе отложен. Очакваше се срещата да се проведе през ноември в "О2 Арена" в Лондон, но мениджърът на британеца Еди Хърн обяви, че това няма да се случи, а по-вероятно битката да бъде насрочена за началото на декември.

Причините за това решение са две. Първата е, за да може на мача да присътват възможно най-много фенове по трибуните. Втората е, че от щаба на Джошуа искат двубоят да е малко преди сблъсъка между Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър, който е планиран за дните около Коледа.

"Говорих с Джошуа и макар да няма търпение да се бие, той разбира добре ситуацията. Ако мачът е през октомври или ноември, в най-добрия случай ще присъстват 2000 души. Няма как да преместим срещата в чужбина, например в Саудитска Арабия, защото и там имат проблеми с коронавируса. Друг положителен момент, ако преместим мача през декември е, че ще е близо до сблъсъка между Фюри и Уайлдър, който ще се проведе шест дни преди Коледа. Така Тайсън и Антъни ще имат приблизително еднакво време за подготовка за евентуален сблъсък догодина... разбира се, ако и двамата спечелят своите двубои", заяви Хърн за "Дейли Мейл".