София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Гол в 9-ата секунда не помогна на Наполи при гостуването на Верона

В следващият кръг Наполи приема Парма, а “жълто-сините” ще срещнат Рома на “Олимпико”

3 годиниФутбол 4 Симеон Кисьов

Наполи загуби гостуването си на Верона в среща от 19-ия кръг на Серия “А” с 3:1, въпреки шокиращото начало, което успяха да сътворят. Ървинг Лозано откри за гостите още в 9-ата секунда с гол, който се превърна в третия най-бърз в историята на италианското първенство. Това мечтано начало за футболистите на Дженаро Гатузо обаче не бе използвано по най-добрия начин и те позволиха домакините да постигнат обрат чрез попадения на Федерико Димарко (34’), Антони Барак (62’) и Матия Дзакани (79’). 

Наполи започна вихрено срещата и откри резултата със самото изпълнение на център - топката бе върната към Диего Деме, а той бързо я прати в наказателното поле, където Ървинг Лозано я пое и откри резултата с удар под плонжа на вратаря Марко Силвестри.  В следващите минути гостите продължиха да бъдат много активни и на няколко пъти на стража на домакините му се наложи да се намесва, за да предотвратява второ попадение в своята врата.

В 27-ата минута пред Верона се появи идеална възможност за изравнение, но те не успяха да се възползват от нея. Никола Максимович загуби елементарно в зоната на десния бек до самото наказателно поле, но центрирането се оказа по-назад и двамата нахлуващи футболисти не успяха да играят с нея.

В 34-ата минута играчите на Иван Юрич успяха да изравнят благодарение на отлична комбинация на крайните си защитници. Давиде Фараони получи малко пред наказателното поле и центрира отлично за  Федерико Димарко, който нахлу на скорост и сякаш тотално без забравен от защитата на домакините, се разписа необезпокояван от десетина метра.

Няколко минути по-късно играчите на Верона бяха съвсем близо до ново попадение, но Дарко Лазович не успя да се разпише след отлично центриране на Матия Дзакани в малкото наказателно поле.

62-ата минута домакините постигнаха своя обрат.  Матия Дзакани получи отляво, след като негов съотборник се пребори за топката в центъра на терена, прати хубав пас към нахлуващия в наказателното поле Антонин Барак и за него не бе проблем да вкара покрай вратаря Алекс Мерет.

Наполи отговори с удар на Лозано покрай страничния стълба на вратата на Верона.

79-ата минута играчите на Верона сложиха точка на спора вкарвайки и трето попадение чрез асистента за второ Матия Дзакани. Нова бърза атака прати топката към Барак в наказателното поле, той стреля, но Мерет отрази, притичалият Лазович обаче хитро копна топката успоредно на голлинията и за Дзакани не бе проблем да се разпише за 3:1. В следващият кръг Наполи приема Парма, а “жълто-сините” ще срещнат Рома на “Олимпико”.