София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Гол в добавеното време донесе успеха на Евертън

Със спечелените три точки тимът на Рафа Бенитес събра актив от 18 на 12-ата позиция, а Арсенал е седми с 23

2 годиниФутбол 9 Симеон Кисьов

Евертън победи Арсенал с 2:1 с гол в добавеното време на срещата. "Артилеристите" поведоха в края на първата част, след като преди това попадение на Ричарлисон не бе зачетено заради засада. В 58-ата минута ВАР не зачете и втори гол на бразилеца. В 80-ата Ричарлисон все пак успя да се разпише, а в 92-ата Демарай Грей донесе победата на "карамелите".

Със спечелените три точки тимът на Рафа Бенитес събра актив от 18 на 12-ата позиция, а Арсенал е седми с 23.

Първата по-интересна ситуация бе за Евертън. В 25-ата минута Дукуре получи пас в наказателното поле, обърна се и стреля, но изстрелът му бе твърде слаб и мина покрай вратата.

В края на полувреме момчетата на Рафа Бенитес помислиха, че ще се оттеглят за почивката с гол аванс, но попадението, което Ричарлисон вкара с глава не бе зачетено след разглеждане с ВАР заради засада.

В последните секунди на добавеното време към първата част Мартин Йодегор с изстрел от воле даде преднина на "артилеристите".

Второто полувреме започна с опасност за Евертън.  Антъни Гордън прати балонна топка в наказателното поле, а Рамсдейл предпочете да не рискува и я изби над напречната греда.

В 52-ата минута Арсенал изпълни заучено фал, топката бе пратена към Габриел Магаляеш, който стреля с глава, но в ръцете на вратаря.

В 58-ата Дукуре изведе Ричарлисон в наказателното поле, а бразилецът стреля в близкия ъгъл и отбеляза, но и този му гол не бе зачетен заради засада.

Десет минути преди края бразилецът най-накрая записа името си сред голмайсторите. Демарай Грей отправи мощен шут, който се отби в гредата, а при добавката Ричарлисон бе точен за 1:1.

В добавеното време на срещата Демарай Грей донесе трите точки на "карамелите", след като в 92-ата минута си освободи пространство да стреля и прати топката във вратата на Рамсдейл.