София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Гол в края донесе много радост

Южна Корея на 1/8-финал за сметка на Уругвай

1 годинаФутбол 1 Симеон Кисьов

Южна Корея победи Португалия с 2:1 в среща от последния кръг на група Н на Световното първенство по футбол. Гол в последните минути позволи на азиатците да изхвърлят двукратния световен шампион от 1930 и 1950 Уругвай преди края на мача на урусите с Гана (2:0 в момента)

Двубоят в Ал Раян започна страхотно на европейците, които откриха резултата още в петата минута с гол на Рикардо Орта (1:0).

Десет минути по-късно Жин-Су Ким прати топката във вратата на португалците, но попадението му бе отменено заради засада. Южна Корея все пак стигна до редовен гол за 1:1 в 27-та минута, в която

0:1 Рикардо Орта (5'), 1:1  бе най-съобразителен в наказателното поле и отблизо се разписа.

Само няколко минути след това Кристиано Роналдо можеше отново да изведе Португалия напред, но не успя да преодолее вратаря на Южна Корея.

До края на полувремето играта бе динамична, а положенията се редуваха пред двете врати, но Далот и Витиня пропуснаха за португалците, а Хюн-Мин Сон за корейците.

Втората част започна с пропуск на Роналдо, който бе заменен в 63-ата минута и напусна бесен терена. Така звездата за пореден път не успя да подобри рекорда на Еузебио за най-много голове за Португалия на световни първенства.

В следващите минути Южна Корея опита да опасни удара, но вратарят и защитата на португалците се справи.

Португалия спечели групата с 6 точки и в следващата фаза ще срещне втория от група G, в която са Бразилия, Швейцария, Камерун и Сърбия. Южна Корея зае второто място с 4 точки и повече отбелязани голове от Уругвай и ще се изправи срещу победителя от група G. Уругвай е на трето място, а Гана е на дъното с 3.