София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Големите медии в Италия впечатлени от Левски - Лудогорец и България

Шампионатът стартира с фенове по трибуните, след като Министерството на здравеопазването разреши да присъства публика, която да е изпълнила 30% от капацитета на съоръженията

4 годиниФутбол 5 Симеон Кисьов

Вчера българското първенство бе подновено след пандемията от коронавирус. Локомотив Пловдив – Етър и Левски – Лудогорец дадоха рестарт на сезона в efbet Лига. Шампионатът стартира с фенове по трибуните, след като Министерството на здравеопазването разреши да присъства публика, която да е изпълнила 30% от капацитета на съоръженията.

Това не остана незабелязано и в Италия отделиха материали, за да покажат как страната ни поднови своето първенство. „Corriere dello Sport” и „Tuttosport” написаха: „България показа как може да има фенове по трибуните“. В материалите си италианските медии посочват пример от дербито между Левски и Лудогорец (б.а. 0:1) и показват снимков материал от срещата. На „VIVACOM Arena Георги Аспарухов“ имаше и поставени картонени фигури на фенове на „сините“.

"Привържениците спазваха предпазните мерки срещу коронавируса и се опитваха да има дистанция между тях от поне два метра“, написаха в Италия.