София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Голова разлика обезглави двукратен световен шампион

Куп пропуски в края лишиха урусите от място на 1/8-финалите

1 годинаФутбол 2 Симеон Кисьов

Двукратният световен шампион (1930 и 1950) Уругвай приключи участието си на Мондиала в Катар след победа с 2:0 над Гана в последен двубой за двата тима от група Н на Световното.

Уругвай бе с единия край на 1/8-финалите, но победа с късен гол на Южна Корея над Португалия спря Суарес, Кавани и компания и повече отбелязани попадения от азиатците се оказаха решаващи.

Срещата започна без положения пред двете врати, а след четвърт час Гана получи дузпа. Андре Аю застана зад топката, но ударът му бе спасен. Няколко минути след това Дарвин Нунес можеше да открие за Уругвай, но топката бе изчистена от голлинията.

След това дойдоха минутите на Джордан де Арескает, който в рамките на шест минути вкара два гола за Уругвай. При първия довкара топката с глава след спасен изстрел на Дарвин Нунес (1:0), а при втората ситуация я насочи в мрежата с удар от въздуха (2:0).

До края на първата част двата тима заложиха на разиграване на топката и борба в центъра на терена, а головите положения липсваха.

 

Португалия спечели групата с 6 точки и в следващата фаза ще срещне втория от група G, в която са Бразилия, Швейцария, Камерун и Сърбия. Южна Корея зае второто място с 4 точки и повече отбелязани голове от Уругвай и ще се изправи срещу победителя от група G. Уругвай е на трето място, а Гана е на дъното с 3.