София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Григор Димитров е "Спортист на годината"!

Григор Димитров заслужи това отличие !

6 годиниТенис 5 Телевизия Евроком

Григор Димитров бе избран за “Спортист на годината” на България за втори път в кариерата си. Най-добрият ни тенисист е №1 за отминаващата 2017 година, в която спечели финалния турнир на ATP, противопоставящ осемте най-добри през годината и която изпраща като №3 в световната ранглиста. 

Най-силната година в кариерата на Димитров се оказа напълно достатъчна за първото място в 60-ата юбилейна анкета между спортните журналисти у нас. През този сезон Григор вдигна още три титли - в Бризбейн, в София и в Синсинати. Освен това достигна и до полуфинал на Australian Open. 

Роденият в Хасково спортист добавя второ отличие от най-престижната класация за спорт у нас във витрината си, след като бе “Спортист на годината” и за 2014 година. 

Вчера Димитров бе избран и за “Спортист на Балканите” в традиционната анкета на БТА, а днес майка му получи от негово име и “Спортен Икар”, както и най-голямата награда, която той печели за втори път.

“Тази година беше много успешна за Григор. Надявам се и вярвам, че ще продължи да побеждава и да бъде на върховете. Знам как в България преживявате мачовете му. Удоволствието е невероятно. Искам да благодаря за тази прекрасна награда. Благодаря и на другите спортисти и дано и те продължават да покоряват върхове. Благодаря на всички хора, които ни подкрепят!", каза Мария Димитрова.

Тази година призьорите получават наградите от членове на своите семейства. За най-добър спортист с увреждания на България за втоар поредна година бе избран Ружди Ружди. 

За "Отбор на годината" бяха избрани грациите от националния ансамбъл по художествена гимнастика, докато наградата за "Треньор на годината" отиде при треньорката им Весела Димитрова.


Топ 10 за "Спортист на годината" за 2017 година:

1. 
Григор Димитров (тенис)
2. Радослав Янков (сноуборд)
3. 
Невяна Владинова (художествена гимнастика).
4. 
Антъни Иванов (плуване)
5. 
Даниел Асенов (бокс)
6. Александър Везенков (баскетбол)
7. 
Владимир Илиев (биатлон)
8. 
Боян Петров (алпинизъм)
9. 
Владимир Далаклиев (таекуондо)
10. 
Тихомир Иванов (лека атлетика)