София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Григор Димитров с тежък жребий за US Open

Димитров среща същия съперник като на старта на „Уимбълдън“

6 годиниТенис 12 Телевизия Евроком

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще започне участието си на US Open поставен под №8 в основната схема и в първия кръг има за съперник Стан Вавринка. Швейцарецът е 101-и в света заради контузия и дълго отсъствие от кортовете. Той ще участва с „уайлд кард“ в Ню Йорк като трикратен шампион в надпреварата.
Гришо срещна Вавринка на старта на „Уимбълдън“ тази година и отпадна от него след четири сета, а сега ще трябва да търси реванш. Победителят от този мач няма да има никак лесен път нататък в състезанието, тъй като в третия кръг потенциален съперник е канадецът Милош Раонич, а в четвъртия американецът Джон Иснър.
Димитров и Стан с в четвъртина с третия поставен в схемата Хуан Мартин Дел Потро. Аржентинецът започва срещу квалификант, а в третия кръг може да играе с Анди Мъри. Кулата от Тандил е в горната половина на схемата, където е и поставеният под №1 Рафаел Надал, който ще стартира срещу своя сънародник Давид Ферер. В тяхната четвъртина са още австриецът Доминик Тийм и южноафриканецът Кевин Андерсън. В третия кръг Матадора може да срещне Карен Хачанов, а на осминафиналите британеца Кайл Едмънд или американеца Джак Сок.
Новак Джокович е в една четвъртина с Роджър Федерер, когото срази за триумфа си в Синсинати, с който спечели „Златен кариерен Мастърс“. Двамата могат да се срещнат на четвъртфинал в Ню Йорк, ако швейцарецът елиминира евентуално Ник Кирьос в третия кръг, където Ноле може да срещне французина Ришар Гаске. Сърбинът стартира срещу Мартон Фучович, а Федерер започна с японеца Йошихито Нишиока.