София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Гуардиола: Трудно ни е да се концентрираме в Премиър лийг

Наставникът обаче призна, че на неговите футболисти им е трудно да се концентрират в мачовете от Премиър лийг

4 годиниФутбол 1 Симеон Кисьов

Мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола остана доволен от победата над Нюкасъл (2:0) и класирането на отбора му на 1/2-финал за ФА Къп. Наставникът обаче призна, че на неговите футболисти им е трудно да се концентрират в мачовете от Премиър лийг.

"Загубата от Челси в Лондон показа, че ни е трудно да се концентрираме в мачовете в Премиър лийг. Борим се за класиране за Шампионската лига, но скоро трябва да го постигнем, трябват ни две победи. В Шампионската лига и във ФА Къп е по-различно. Класирахме се за двубоите на "Уембли" отново. Ние сме носители на трофея и искаме отново да го спечелим. Вече сме на 1/2-финал и това е чудесно. След това трябва да се подготвим и за ревашна с Реал Мадрид", заяви Гуардиола.

Специалистът коментира и самия мач с Нюкасъл.

"Най-важното е, че продължаваме напред. Не е лесно да играеш срещу съперник, който се защитава толкова дълбоко в своята половина. Показахме солидна игра, допуснахме някои положения пред нашата врата, но сме доволни, че отиваме отново в Лондон на "Уембли", допълни испанецът.