София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ХОРХЕ ЛОРЕНСО ТРИУМФИРА НА "ХЕРЕС"

ДОКТОРА ЗАЕ ПОСЛЕДНОТО МЯСТО НА ПОДИУМА

9 годиниМоторни 1 Телевизия Евроком

Хорхе Лоренсо триумфира на пистата "Херес", след като бе на висота през целия уикенд преди и по време на Гран при на Испания.
Състезателят регистрира пета победа на това трасе във всички категории. Лоренсо се връща в челото с тази победа и напомня, че ще бъде отново в спора за върха.
Настоящият световен шампион Марк Маркес завърши втори, въпреки че се състезаваше с болки в малкия пръст на лявата си ръка. Това обаче не му попречи да завърши пред лидера в класирането Валентино Роси с втората заводска Ямаха.
Доктора зае последното място на подиума и това е негово качване номер 200 на почетната стълбичка, което е постижение, недостигнато от никой друг в историята на шампионата. Британецът Кал Кръчлоу завърши четвърти, а зад него бе Пол Еспаргаро. Андреа Яноне загуби три места в сравнение с мястото, от което пое в началото на състезанието и пресече финала шести. Алекс Еспаргаро бе седми, следван от Брадли Смит, Андреа Довициозо и Йони Ернандез в рамките на Топ 10.
Доктора успя да задържи лидерската си позиция в шампионата и все още е първи с актив от 82 т. Довициозо, който не съумя да постигне повече от девето място е втори с 67т. Лоренсо се изкачва до трето място с 62 пункта, следван от Маркес с 56.