София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Интер измъкна точка от Ювентус

Интер направиха равенство 1:1 като гост на Ювентус

9 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Интер измъкна равенство като гост на Ювентус в дербито на италианската Сериа А, играно на стадион “Ювентус Арена".
 Ювентус    откриха в самото начало на мача с гол на Карлос Тевес след брилянтна асистенциа на Артуро Видал.
През първото полувреме те имаха тотално преимущество, но не успяха да вкарат втори гол. Интер се активизира след почивката и в 64-та минута изравни с гол на Мауро Икарди.
До края на мача гостите имаха много по-чистите положения, но Икарди направи няколко пропуска. Към края пък те останаха с човек по-малко заради директен червен картон на Ковачич.
До края обаче  Ювентус  не можа да се възползва от численото си предимство и мачът завърши наравно.
Така Роберто Манчини за пореден път се оказа черна котка за Юве, който все пак продължава да води в класирането с точка пред втория Рома.Интер пък остава в средата на таблицата, на 8 точки от зона Шампионска Лига.

Юве започна мача много активно и още във втората минута имаше чудесно положение. Тогава Тевес навлезе в наказателното поле и поднесе встрани на непокрития Фернандо Йоренте, но неговият удар от 12-13 метра профуча покрай вратата. Интер отвърна с  топовен удар на Гуарин от почти 30 метра, при който топката не мина никак далеч от вратата.
В 4-та минута "Бианконерите" откриха с брилянтен гол. Артуро Видал много елегантно финтира съперник в наказателното поле, повеждайки си топката с пета. След това без да се лакоми поднесе встрани и Тевес с шпагат засече под носа на защитник.
В 12-та минута самият Видал можеше да се разпише. След центриране от корнер той овладя топката на гърди и от десетина метра стреля точно до страничната греда. Ханданович вероятно нямаше да може да спаси, но Д'Амброзио решително пресече с шпагат.
Малко по-късно лошо изчистена топка от Ханданович бе пресечена в половината на Интер, но Пирло даде лош пас към непокрития Тевес.
Интер леко се активизира и организира няколко нелоши атаки, които обаче завършиха с неточни центрирания. При една ситуация "нерадзурите" имаха перспектива за опасна контраатака, но Ковачич даде неточен извеждащ пас към Икарди.
Видал бе най-активният играч на терена и в 27-та минута нанесе много опасен удар от 25 метра, който принуди Ханданович да се хвърли и със сетни усилия да избие с една ръка. Отново чилиецът пробва техничен диагонален удар, но този път не затрудни особено Ханданович.
Ред беше и на Погба да блесне и французинът направо се подигра с двама защитника на Интер, минавайки между тях с финт "елластико". След това излезе абсолютно сам срещу Ханданович, но не можа да го преодолее и вратарят направи брилянтно спасяване.
 
За цялото първо полувреме Интер нямаше нито един точен удар към вратата. След почивката гостите пренесоха играта в половината на Юве, а Роберто Манчини усили атаката с пускането на новото попълнение Лукас Подолски.
Въпреки малко по-активната си игра, Интер продължаваше да няма голова опасност и не се виждаше как ще изравни. В 64-та минута обаче "Нерадзурите" изненадващо вкараха. Гуарин даде извеждащ пас за Икарди, който надбяга Бонучи в наказателното поле и от малък ъгъл преодоля Буфон.
Юве можеше да излезе напред само пет минути по-късно. Тогава влезлият като резерва Мората спечели пряк свободен удар пред наказателното поле. Пирло стреля фалцово, топката измени траекторията си и залъга Ханданович, но все пак той успя да реагира и изби с една ръка.
Малко след това Мората отново бе спънат точно на границата на наказателното поле, но съдията не видя добре ситуацията и му показа жълт картон за симулация.
Ювентус се бе втурнал напред, но в 81-та минута само шансът го спаси от втори гол. Мауро Икарди действа твърдо срещу Бонучи в центъра на терена и след като съдията не отсъди нарушение, му отне топката. Той изведе Подолски непокрит по лявото крило и германецът без да се лакоми му поднесе на втората греда, където обаче Икарди с шпагат засече неточно от само 2 метра разстояние.
Интер продължи да атакува опасно и Гуарин нанесе удар от далечно разстояние покрай вратата. В 83-та минута обаче Икарди стреля далеч по-опасно от границата на наказателното поле, но Буфон с решителна намеса изби в корнер.
Защитата на Юве практически не съществуваше и след поредна грешка на Киелини  Интер имаше нова прекрасна възможност с трима на трима играчи. Икарди обаче се полакоми и стреля потресаващо от границата на наказателното поле. Това вбеси тотално намиращия се непокрит в наказателното поле Освалдо, който се втурна крещейки да иска обяснение от съотборника. Наложи се Гуарин да застава между двамата, за да не се стигне до физически сблъсък.
Страстите обаче бяха горещи и секунди по-късно Ковачич влезе безумно с бутоните напред срещу Лихщайнер и заслужено получи  директен червен картон.
Всички играчи на домакините се хвърлиха напред. В даденото от съдията продължение обаче силно изритана от Жуан топка практически изведе Подолски сам зад защитата, но Буфон излезе в стил "Мануел Нойер" почти до центъра и изби топката в тъч.
В последните секунди пък рикоширал удар на Патрис Евра прехвърли вратаря и топката влизаше в мрежата, но вратарят се хвърли назад и изби с върха на пръстите си от аутлинията.