София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Интер изтръгна победата в луд мач

В 89-ата минута Санчес центрира в наказателното поле, където Д'Амброзио се извиси и с глава вкара за 4:3

4 годиниФутбол 1 Симеон Кисьов

Интер постигна трудна, но много сладка победа в първия си мач за новия сезон в Серия "А". "Нерадзурите" победиха с 4:3 Фиорентина в луд мач на "Джузепе Меаца". Двата тима направиха истинско шоу, като водачеството в резултата се смени на няколко пъти. Домакините обаче показаха непримиримост и изтръгнаха трите точки в края.

Домакините излизат с Ханданович на вратата и пред него Д'Амброзио, Бастони и Коларов в защита. Барела, Брозович и Ериксен ще действат в средата на терена, а на крилата ще бъдат Йънг и Перишич. В атака започват Лукаку и Мартинес.

Фиорентина пък залага на Драговски под рамката и Чекерини, Миленкович и Касерес в отбрана. Бонавентура, Амрабат и Кастровили ще действат в средата на терена, а на крилага ще бъдат Киеза и Бираги. В атака ще започнат Рибери и Куаме.

Гостите откриха резултата още с първата си възможност в мача. При едно центриране в наказателното поле Куаме овладя пред вратата, размени подавания с Джакомо Бонавентура и отблизо вкара за 0:1.

В 15-ата минута Интер сътвори първата си по-интересна атака. Николо Барела центрира опасно в наказателното поле и Марсело Брозович се размина с топката на добра позиция.

В 18-ата минута се стигна до първата дискусионна ситуация в мача. Лаутаро Мартинес получи чудесен пас в наказателното поле, финтира защитник и се строполи на земята след сблъсък с Мартин Касерес. В първия момент съдията посочи бялата точна, но впоследствие той разгледа ситуацията с ВАР и видя, че всъщност Касерес отнема топката чисто и не извършва нарушение, така че дузпата бе отменена.

Две минути след това Интер създаде нова опасност, като Ромелу Лукаку шутира от добра позиция, но покрай вратата.

В 23-ата минута и Фиорентина пропусна страхотен шанс. Никола Миленкович получи прекрасно центриране и стреля с глава, но на сантиметни над напречната греда.

В 42-ата минута гостите органзираха нова хубава атака. Куаме бе изведен сам срещу вратаря, но Ашли Йънг успя да се върне навреме и със самоотвержена намеса блокира удара на нападателя.

В 44-ата минута събитията се пренесоха пред другата врата, където топката бе центрирана отдясно и Иван Перишич успя да я засече, но не и да я насочи в очертанията на вратата.

В добавеното време на първата част "нерадзурите" възстановиха равенството. Те организираха бърза контраатака, топката стигна до Лаутаро Мартинес на границата на наказателното поле, той си освободи пространство и със силен изстрел порази вратата за 1:1.

Още в началото на втората част домакините направиха и пълен обрат. Мартинес получи в наказателното поле, финтира защитник и опита удар, Чекерини реши да блокира изстрела, но вместо това прати топката в собствената си врата за 2:1.

Фиорентина обаче реагира бързо и пет минути по-късно възстанови равенството. Гостите организираха контраатака, Франк Рибери напредна по десния фланг и подаде за нахлуващия от задна позиция Кастровили, който без забавяне стреля във вратата за 2:2.

В 63-ата минута Виола отново излезе напред в резултата след нова блестяща контраатака. Рибери напредна и подаде ювелирен извеждащ пас за Федерико Киеза, който елегантно копна топката и вкара за 2:3.

Интер можеше да възстанови равенството в 68-ата минута, но Лукаку направи непростим пропуск. Той получи чудесно центриране от Иван Перишич, но отблизо не успя да насочи топката във вратата. Минута по-късно Лаутаро стреля от дистанци, но в ръцете на вратаря.

Гостите обаче продължаваха да дебнат на контраатака и при поредната такава в 71-ата минута Душан Влахович стреля над вратата.

В 72-ата минута Лукако направи нов голям пропуск. Той остана очи в очи с вратаря, но ударът му бе встрани от вратата. След това и Николо Барела отправи мощен далечен шут и Бартоломей Драговски направи блестящо спасяване.

Рибери продължи да прави на пух и прах защитата на Интер. В 80-ата минута той увлече няколко играчи на съперника и подаде на непокрития Влахович, който отново пропусна златна възможност да реши всичко в мача, стреляйки встрани от вратата.

Интер обаче стигна до пълен обрат в края на мача. В 88-ата минута Ашраф Хакими получи пас от Алексис Санчес и с едно докосване продължи към Лукаку, който този път отблизо не сгреши за 3:3.

В 89-ата минута Санчес центрира в наказателното поле, където Д'Амброзио се извиси и с глава вкара за 4:3.