София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Интер надви Венеция с 2:1

"Нераздурите" все още са на върха, но Милан може да ги застигне

2 годиниФутбол 6 Симеон Кисьов

В мач от 23-ия кръг на Серия "А" Интер победи Венеция с 2:1. Победният гол дойде в края на срещата, а точни за успеха бяха Барела и Джеко, а след успеха тимът има 53 точки и заема първото място, а Венеция е с 18 като заема 17-ото място. За гостите точен беше Анри.

В 19-ата минута на двубоя Венеция изненада по-класния си съперник и Анри се разписа, засичайки пас на Ампаду. Интер отвърна с удар на Лаутаро Мартинес в 36-ата минута, но топката не намери целта.

Все пак "нерадзурите" изравниха резултата преди почивката, след като Николо Барела овладя отбита топка в наказателното поле и я прати в дясната част на вратата за 1:1. Ситуацията беше разгледана и с ВАР.

Влезлият като смяна Федерико Димарко отправи опасен удар към вратата на Венеция в 70-ата минута, но стражът на гостите Лецерини спаси. В крайна сметка домакините се добраха до успеха след гол с глава на Един Джеко в самия край на двубоя. До края на срещата и Артуро Видал можеше да се разпише, но вратарят беше на ниво и не позволи да му бъде вкаран трети гол.