София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Интер преодоля Леверкузен

"Нерадзурите" подчиниха "аспирините" в Дюселдорф

4 годиниФутбол 1 Симеон Кисьов

Интер надви Байер (Леверкузен) с 2:1 в Дюселдорф и се класира за 1/2-финалите на Лига Европа. Николо Барела (15) и Ромелу Лукаку (21) се разписаха за успеха на италианския тим, а Кай Хавертц (24) бе точен за „аспирините“.

„Нерадзурите“ започнаха по-активно и след пропуски на Ромелу Лукаку и Лаутаро Мартинес се стигна до 15-ата минута, в която Николо Барела отправи удар от границата на наказателното поле и се разписа за 1:0. Шест минути след това играчите на Антонио Конте удвоиха преднината чрез Ромелу Лукаку след асистенция на Ашли Йънг. Минута по-късно Лукаку можеше да направи резултата класически, но шутира неточно.

Леверкузен бързо върна едно попадение, след като в 24-ата минута Кевин Фоланд успя да намери Кай Хавертц, който от малък ъгъл прати топката в мрежата зад Ханданович за 2:1. Секунди по-късно съдията посочи бялата точка за игра с ръка на Дейли Синкгравен. Лукаку застана зад топката, но се наложи спорната ситуация да се прегледа с ВАР, което доведе до отмяната на отсъдената дузпа и играта продължи. До края на първата част не се случи нищо запомнящо се и резултатът остана непроменен.

След почивката Интер се съсредоточи да пази преднината си, а „аспирините“ опитаха всичко по силите си да стигнат до изравнителен гол, но така и не успяха. В края Лукаку отново се нагласи да изпълнява дузпа заради нарушение на Карим Белараби, но след намесата на ВАР и този наказателен удар бе отменен заради игра с ръка на Николо Барела при атаката.

Така в спор за място на финала италианският тим ще се изправи на 17 август в Дюселдорф срещу победителя от 1/4-финала между Шахтьор (Донецк) и Базел.