София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Интер продължава с трансферите

Договорът на 26-годишния Онана е до лятото на 2027-а, като предполагаемата му заплата ще бъде 3 млн. евро на сезон

2 годиниФутбол 6 Симеон Кисьов

От Интер официално обявиха привличането на вратаря Андре Онана, който пристига със свободен трансфер, след като вчера изтече договорът му с Аякс. Камерунският национал е третото ново попълнение на “нерадзурите”, които в предишните два дни обявиха сделките за нападателя Ромелу Лукаку и халфа Кристиян Аслани.

Договорът на 26-годишния Онана е до лятото на 2027-а, като предполагаемата му заплата ще бъде 3 млн. евро на сезон. Той ще се конкурира с ветерана Самир Ханданович за вратарския пост на тима. Юношата на Барселона прекара седем години и половина в Аякс, за който изигра 212 мача с 85 сухи мрежи и 192 допуснати гола. С амстердамския гранд стражът спечели три титли в Ередивизи, две Купи на Нидерландия и една суперкупа на страната. Също така той има 30 мача с националната фланелка на своята страна.

Очаква се много скоро Интер да обяви и трансфера на Хенрих Мхитарян, който също ще се присъедини към отбора като свободен агент.