София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Интер се измъчи, но се класира за 1/4-финалите за Купата на Италия

Късен гол спаси Интер от издънка в Милано

2 годиниФутбол 6 Симеон Кисьов

Шампионът на Италия Интер се измъчи, но се класира за 1/4-финалите за Купата на Италия след победа с 3:2 (2:2 в редовното време) на свой терен срещу Емполи.

Алексис Санчес даде аванс на миланския гранд в 13-ата минута, а Емполи стигна до равенството в 61-ата минута с попадение на Недим Байрами. Емполи получи дузпа в 70-ата минута за игра с ръка на Дензел Думфрис, но пет по-късно реферът я отмени след преглеждане на ситуацията с ВАР.

Въпреки това гостите ликуваха в 76-ата след автогол на Андрей Раду (2:1).

До края Интер натисна, но Федерико Димарко и Лаутари Мартинес пропуснаха да изравнят.

Андреа Ранокиа успя да спаси честта на шампиона в продължението на срещата и се разписа за 2:2, а няколко минути след това гол на Алексис Санчес беше отменен.

Чилиецът все пак се превърна в герой за своите в 104-ата минута, когато поднесе топката на Стефано Сенси за крайното 3:2.

В следващата фаза Интер ще срещне победителя от мача Рома - Лече (22:00 часа в четвъртък). В другите 1/4-финални двойки съперници са: Милан - Лацио, Фиорентина - Аталанта и Ювентус - Сасуоло.