София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Интер удари 10 от Емполи

Д'Амброзио и Димарко бяха точни за успеха на "нерадзурите" с 2:0

2 годиниФутбол 7 Симеон Кисьов

Интер постигна победа срещу Емполи като гост с 2:0 и се затвърди на третото място в италианската Серия А. "Нерадзурите" бяха по-добри от своя съперник и съвсем заслужено се поздравиха с успеха.

По едно попадение през двете полувремена се оказа достатъчно за шампионите да ликуват на стадион "Карло Кастелани". Данило Д'Амброзио (34') и Федерико Димарко (67') записаха имената си сред голмайсторите днес.

По този начин отборът, воден от Симоне Индзаги, прекъсна серията си от два последователни двубоя в първенството, в които не успя да спечели 3-те точки – Лацио (1:3) и Ювентус (1:1).

Домакините завършиха срещата с 10 души, след като още в началото на второто полувреме Самуеле Ричи получи директен червен картон.

С успеха Интер събра актив от 21 точки , а в следващия кръг ще приеме Удинезе на "Джузепе Меаца" (31 октомври). Емполи остава 12-и с 12 пункта след 10 изиграни мача. Лидер е Милан с 28 т., който все още не познава вкуса на загубата от началото на сезона (9 победи, 1 равенство).

Домакините започнаха по-агресивно в първите минути, но защитата на "нерадзурите" успя да се справи с началния натиск.

Малко преди да измине четвърт час игра Стоянович стреля опасно към горния ляв ъгъл на вратата, но Самир Ханданович се намеси блестящо и изби в ъглов удар.

"Сините" продължиха с опасностите пред вратата на гостите, а Луперто бе много близо до това да открие резултата в 19-ата минута. Бранителят се оказа необезпокояван в наказателното поле и само решителният шпагат на Д‘Амброзио запази резултата непроменен.

В средата на полувремето Димарко опита да изненада противниковия страж със силен изстрел от далечно разстояние, но Викарио изби топката над напречната греда.

В 34-ата минута Интер откри резултата на "Карло Кастелани". Алексис Санчес и Д‘Амброзио взаимодействаха добре помежду си, а последният се озова на върха на атаката и с глава матира Гулиелмо Викарио – 0:1.

"Нерадзурите" потърсиха второ попадение до почивката, но опитите им не бяха увенчани с успех. С пропуски се отчетоха Николо Барела, Алексис Санчес и Лаутаро Мартинес.

Гостите започнаха по-добре втората част и Санчес имаше възможност да удвои аванса на своя отбор, но ударът му с глава бе париран от стража на Емполи.

В 52-ата минута домакините останаха с човек по-малко на терена, след като Ричи получи директен червен картон заради грубо влизане в краката на Барела.

Само 120 секунди по-късно миланският гранд стигна до втори гол, който обаче бързо бе отменен, тъй като Санчес бе в положение на засада.

Атаките на шампионите не спираха и Роберто Галярдини разтресе страничната греда с глава от близко разстояние.

В 60-ата минута Пинамонти имаше добра възможност да изпълни пряк свободен удар в близост до наказателното поле, но изпрати топката над целта.

2 по-късно отново Викарио се оказа последна пречка пред гола, след като отрази по брилянтен начин изстрела на Лаутаро Мартинес от непосредствена близост до вратата.

Логичното се случи в 67-ата минута, когато "нерадзурите" нанесоха сериозен удар по амбициите на Емполи. Гостите организираха добра атака отдясно, при която Мартинес центрира към пеналтерията, а Димарко бе на точното място, за да реализира – 0:2.

Четвърт час преди края на срещата Галярдини прати кълбото в мрежата на противника, но при ситуацията той използва ръката си, заради което попадението не бе зачетено.

Домакините отговориха с мощен изстрел на Манкузо, ала Ханданович внимаваше и не допусна изненада.

В 83-ата Димарко бе близо до това отново да попадне в прегръдките на своите съотборници, но ударът му премина встрани от левия страничен стълб.

Още едно попадение на Интер бе отменено дълбоко в добавеното време, след като Сенси се разписа, но се оказа, че е бил зад гърба на противниковата защита.