София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Интер взе Шакири

Байерн ще получи 18 млн евро, швейцарецът под наем до края на сезона

9 годиниФутбол 10 Телевизия Евроком


Отборът на Интер е сред най-активните в първите дни от януарския трансферен прозорец. След като привлякоха Лукаш Подолски под наем от Арсенал, шефовете на „нерадзурите" осъществиха втори сериозен трансфер.

Медиите в Италия твърдят, че Интер е договорил Джердан Шакири, който така и не успя да се пребори за титулярно място в Байерн Мюнхен. Джердан Шакири ще играе на „Джузепе Меаца" под наем до края на сезона, но в договора му ще има клауза за задължително откупуване през лятото.

Сумата, която ще влезе в касите на Байерн е 15 милиона евро. Самият футболист пък ще подпише договор до лятото на 2019-а година. Шакири ще получава по 2.75 милиона евро на сезон, а сумата може да набъбне до 3 милиона, в зависимист от представянето на футболиста.

Очаква се трансферът на Шакири в Интер да бъде финализиран в следващите 24 часа, след като футболистът пристигне в Милано. Сериозен интерес към Шакири имаше и от страна на Ливърпул и Ювентус, но от Интер успяха да преборят конкуренцията.