София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Какво е казал Хабиб след нокаута на Порие срещу Конър

Дейна Уайт поясни, че Нурмагомедов няма да задържа леката категория с неактивност и вероятно ще бъде насрочена битка между Порие и Чандлър за овакантения шампионски пояс

3 годиниДруги 2 Симеон Кисьов

Президентът на UFC Дейна Уайт разкри на пресконференцията си след голямата галавечер в Абу Даби, че е говорил моментално с Хабиб Нурмагомедов след нокаута на Дъстин Порие срещу Конър Макгрегър.

"Дейна, бъди честен със себе си, видя какво се случи. Аз съм на различно ниво от тези хора, а и вече съм ги побеждавал", е казал руснакът на Уайт. Самият президент изглеждаше разочарован, че няма да може да организира още един сблъсък с участието на Нурмагомедов, а голямото му желание беше това да е реванш срещу Конър.

Естествено, след като Макгрегър беше нокаутиран в средата на втория рунд от Порие, то няма логика да получи нова възможност за титлата в лека категория. Несериозно е да се смята и че Хабиб би се върнал в октагона за двубой срещу новия претендент в дивизията Майкъл Чандлър, който нокаутира Дан Хукър в дебюта си в UFC.

"Хабиб мрази Конър и вероятно е стискал палци за Дъстин Порие, но от друга страна частица от него сигурно е искала да участва в реванш с Конър, защото според мен това щеше да е топ 3 двубой в историята на бойните спортове изобщо", каза още президентът на UFC.

Дейна Уайт поясни, че Нурмагомедов няма да задържа леката категория с неактивност и вероятно ще бъде насрочена битка между Порие и Чандлър за овакантения шампионски пояс.