София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Камбуров подобри рекорда на Петър Жеков

40-годишният капитан на Берое стана голмайстор №1 в елита на българския футбол

3 годиниФутбол 1 Симеон Кисьов

Звездата на Берое Мартин Камбуров вече е голмайстор №1 в елита на България. 40-годишният нападател успя да се разпише и да донесе победата с 1:0 над Царско село в срещата от седмия кръг на Efbet Лига, играна в Стара Загора.

Ветеранът наказа гостите в 74-ата минута, когато получи подарък от стража Янко Георгиев и изпрати топката в празната врата. Това се оказа достатъчно на тима на Петър Колев да стигне до успеха.

За Камбуров попадението е 254-то в елита на българския футбол и той влиза в историята като №1. Както е известно, легендата Петър Жеков има 253 гола на сметката си, а капитанът на Берое тази вечер съумя да се вкара и да го изпревари във вечната ранглиста.

Попаденията си Камбуров бележи с екипите на пловдивските Ботев и Локомотив, Локомотив (София), ЦСКА, ЦСКА 1948 и Берое.

Капитанът на тима от Стара Загора имаше няколко възможности в срещата с Царско село, но чак в 74-ата минута успя да разпечата вратата на съперника. Задачата на Берое донякъде се улесни в 55-ата минута, когато Иван Бандаловски получи червен картон. Капитанът на гостите и бивш играч на Берое повали Камбуров, за което беше изгонен от игра, тъй като голмайсторът се откъсваше сам срещу Янко Георгиев.

През целия мач феновете под Аязмото скандираха името на капитана, който в 83-ата минута излезе от терена, обирайки овациите на публиката.