София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Камерун удари Бразилия в добавеното време

"Неукротимите лъвове" нанесоха първа загуба на Селесао на Световното

1 годинаФутбол 1 Симеон Кисьов

Камерун удари Бразилия с 1:0 на стадион „Лусаил“ в последния мач за двата тима от група G и поднесе поредния сензационен резултат на Световното първенство в Катар.

„Селесао“ е с без голямата си звезда Неймар, а с капитанската лента излиза Дани Алвеш. Досега няма отбор на този Мондиал, който излиза от групата си с пълен точков актив и Бразилия може да промени това. Камерун ще се надява на чудо, за да продължи напред към фазата на елиминациите, а то минава през задължителен убедителен успех над "кариоките" и добра развръзка в другия мач между Сърбия и Швейцария.

Бразилците доминираха през първата част, като още във 2-ата минута Дани Алвеш, който Със своите 39 години Дани Алвеш стана най-възрастният капитан на световни първенства, проби отдясно и центрира остро в наказателното поле, но Родриго не успя да засече. Топката се озова в Антони, чийто шут беше блокиран. В 14-ата минута Мартинели пропусна първата отлична възможност за гол, след като засече с глава центриране на Фред и отправи удар от няколко метра, но Епаси се справи и изби в корнер.

В 34-ата минута Бразилия получи право да изпълни пряк свободен удар пред наказателното поле. Зад топката застана Дани Алвеш, но ветеранът стреля над вратата. Малко след това Антони проби отдясно и шутира от десетина метра, но не затрудни Епаси.

В последната минута на първото полувреме Мартинели проби отляво, навлезе навътре и от границата на пеналта шутира, но стражът на камерунците успя да избие в корнер. След неговото изпълнение Родриго остана непокрит, но не намери очертанията на вратата. Малко след това Едерсон спаси бразилската врата. Нгамелеу се справи с Дани Алвеш отляво и центрира на далечната греда, където Мбемо засече с глава, но стражът на "селесао" демонстрира страхотен рефлекс и изби.

Пет минути след почивката Венсан Абубакар отправи удар по диагонала, който мина опасно покрай гредата. В 56-ата минута Мартинели отново се понесе отляво по крилото, навлезе навътре и шутира под гредата, но Епаси с бляскава реакция изби в корнер. След неговото изпълнение Милитао отрави коварен удар, но отново стражът на африканците се прояви с блестящ рефлекс. Малко след това той спаси и шут на Антони от 12-13 метра.

В 75-ата минута Педро намери Бруно Гимараеш пред границата на наказателното поле и халфът шутира, но не намери очертанията на вратата. Три минути след това Едерсон трябваше да се намесва след шут от около 20 метра на Нтчам.

Защитата на бразилците изпусна Абубакар, който с глава насочи в далечния ъгъл топката за 1:0 след страхотно центриране на Фай. Нападателят обаче свали фланелката си, докато празнуваше попадението, поради което получи втори жълт картон и беше изгонен.