София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Карла Еспарза детронира Роуз Намаюнас на UFC 274

34-годишната американка успя да се справи с Роуз Намаюнас в подглавната битка на UFC 274, който се проведе в Аризона

2 годиниДруги 22 Симеон Кисьов

Карла Еспарза отново е шампион в категория сламка.

34-годишната американка успя да се справи с Роуз Намаюнас в подглавната битка на UFC 274, който се проведе в Аризона. 

Битката продължи 25 минути и стигна до съдийско решение, което беше раздвоено в полза на Еспарза.

В началото двете започнаха търпеливо. 

Минута и половина отне на Намаюнас да вкара първия удар в битката. Феновете започнаха да освикрват заради липса на екшън. Карла вкара ляв, а Намаюнас джаб. Лоу кик от Еспарза и край на рунд, в който нямаше никакви интересни моменти. Вероятно най-безличния рунд в шампионска битка в историята на UFC.

Във втория рунд Карла започна с десен прав. Намаюмнас опита оувърхенд, но не намери целта. Карла опита събаряне, но без успех. До момента има само 4 значителни удара в цялата битка. Феновете отново не спират да освиркват. Джаб от Намаюнас, след което и оувърхенд. Еспарза опитва лоу кик, но не намира целта. Край на нов рунд, в който няма нищо интересно.

В третия рунд също нямаше много интересни момент. Размениха се няколко удара, но никакъв екшън. Еспарза отбеляза събаряне, но Намаюнас веднага се изправи. Много странна битка, с никакви интересни моменти и малко екшън.

В четвъртия рунд Карла започна с удари. Тя вкарва лоу кик и опитва събаряне, но не успява. Еспарза пренася битката на земята, но двете бързо се изправят. Роуз просто танцува и не спира да обикаля. Размяна на няколко попадения и край на нов слаб рунд.

В последния рунд Намаюнас имаше нужда от приключване, за да спечели, защото беше много пасивна. И в този рунд нямаше много екшън, а само малко размяна на удари, които не бяха тежки. В края на рунда Роуз пренесе битката на земята, но Карла бързо се изправи.

В крайна сметка след безинтересни 25 минути Еспарза спечели с раздвоено решение - (47–48, 49–46, 48–47). Феновете не спираха да освиркват по време на решението, както и в интервюто на Еспарза.

С тази победа Карла навлезе в серия от 6 поредни победи, от които 3 са с раздвоено решение. Намаюнас се раздели със серия от 3 поредни победи. Еспарза вече има 2 победи над Намаюнас.