София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Кейта заби изящен гол при загуба на Гвинея, която не се оказа фатална

Мачът влиза в историята с факта, че за първи път главен съдия на среща от турнира за Купата на африканските нации беше жена - Салима Радиа Мукансанга от Руанда

2 годиниФутбол 7 Симеон Кисьов

Отборът на Гвинея допусна изненадващо поражение с 1:2 от отпадналия вече Зимбабве в последния си мач от група “В” на Купата на Африка, но независимо от това продължава на осминафиналите като втори в класирането. Там тимът ще се изправ срещу един измежду Гамбия, Мали и Тунис. Гвинейците имаха шанс, че в другата среща Малави и Сенегал завършиха при 0:0, с което тимът на Садио Мане финишира начело, а този на Малави остана трети и сега има шанс за елиминациите като един от четирите най-добри трети състава в шестте групи.

Страхотен гол за Гвинея реализира капитанът Наби Кейта. Полузащитникът на Ливърпул беше точен в 49-ата минута с изстрел отдалеч.

Преди това обаче той и неговите съотборници бяха подценили съперника и в резултат на това бяха получили две попадения, дело на Ноулидж Мусона (26’) и Кудакуаше Махачи (43’). За Зимбабве това е първа победа в турнира от 16 години насам. Тимът обаче остана последен в групата си, защото в първите два кръга допусна две загуби.

Мачът влиза в историята с факта, че за първи път главен съдия на среща от турнира за Купата на африканските нации беше жена - Салима Радиа Мукансанга от Руанда.