София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Хамзат Чимаев с поредна впечатляваща победа

Чимаев се представи наистина убедително, като в самото начало повдигна два пъти във въздуха своя съперник и крещеше на Дейна Уайт от клетката

2 годиниДруги 1 Симеон Кисьов

Рекордьорът за най-бързи три поредни победи в началото на UFC кариера (само в рамките на 66 дни през 2020-а) Хамзат Чимаев (10-0) записа впечатляващ успех с риър-некед-чоук над китаеца Ли Дзянглинг на галавечерта в Абу Даби UFC 267.

Една от въпросните три дебютни победи в най-голямата ММА организация беше постигната само 10 дни след предишната му битка, като Дейна Уайт още тогава не пропусна да похвали готовността на Чимаев да се подлага на изпитания в непредвидени обстоятелства.

Той прекара сравнително тежко COVID-19 и дори обмисляше отказване от бойните спортове, но впоследствие бе разубеден и завръщането му се очакваше с нетърпение, за да се провери дали хвалебствията към него в миналото още важат.

Чимаев се представи наистина убедително, като в самото начало повдигна два пъти във въздуха своя съперник и крещеше на Дейна Уайт от клетката. След около 3 минути контрол на земя и безброй граунд-енд-паунд руснакът с шведски паспорт успя да заключи риър-некед-чоук от третия път, за да приспи противника си.

Реферът Джейсън Хързог можеше да спре битката и преди задувашането в гръб, но даде шанс да Ли да се съвземе, като китаецът отказа да се предаде и битката бе спряна едва когато той изпадна в безсъзнание.