София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

КИМИ РАЙКОНЕН ДОВОЛЕН ОТ ДНЕШНИЯ ДЕН

ПИЛОТЪТ НА ФЕРАРИ ОПРЕДЕЛЕНО НЯМАШЕ ПРИЧИНИ ДА СУ ОПЛАКВА

9 годиниМоторни 8 Телевизия Евроком

Кими Райконен завърши на второ място и в двете петъчни сесии, изоставайки първо от Розберг, а в последствие и от Хамилтън с точно 0,373 сек. Така пилотът на Ферари определено нямаше причини да се оплаква.

„Днес успяхме да направим всичко, което искахме да направим", заяви финландецът в края на петъчния ден. Според него имало още много възможност за подобрение, след като сутринта чувствал колата много по-добре, докато следобед имал проблеми с управлението и метеорологичните условия.

„За съжаление бе размахано червено знаме точно когато излязохме на пистата с новите по-меки гуми. Колата все още не е перфектна, но съм сигурен, че ще успеем да я подобрим още за утрешния ден. Трябва да работим още по настройките, за да направим нещата по-лесни за нас."

Райконен постигна своята първа победа във Формула 1 именно на пистата в Малайзия и изглежда, че тя му пасва добре и сега в колата на Ферари. Такива са и надеждите на техническия директор на отбора Джеймс Алисън.

„Изглежда, че представянето ни тук и износването на гумите е доста добро", заяви Алисън днес. „Но всеки използва петъчния ден по различен начин и за това е трудно да кажем, къде се намираме, без да знаем какво са правили останалите. Нашето чувство обаче е за един много добър ден.

Кими се бори добре, колата върви добре. Но това важи и за Себастиян. Очаквам да направят добро състезание".