София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Клоп и Ливърпул най-накрая печелят на "Олд Трафорд"

Мачът първоначално беше отложен заради недоволството на феновете на "червените дяволи"

3 годиниФутбол 1 Симеон Кисьов

Юрген Клоп, за първи път в кариерата си след седем опита, успя да празнува на "Олд Трафорд", след като Ливърпул постигна впечатляваща победа с 4:2 над Манчестър Юнайтед. Мачът първоначално беше отложен заради недоволството на феновете на "червените дяволи".

Подобна ситуация би се случила и днес, когато се опитаха да блокират автобуса на Ливърпул с коли, но огромната охрана и полицията успяха да запазят мира. Успехът на мърсисайдци не бъде достатъчен за класиране в Шампионската лига.

"Дяволите" започнаха страхотно, когато в 10-ата минута Бруно Фернандеш отправи хубав удар, а Филипс отклони топката в собствената си мрежа. Краят на полувремето обаче бе изцяло в знака на отбора на  Клоп. Първо Лота след катастрофалната реакция на защитата на Юнайтед изравни в 34-ата минута, а в края на полувремето Роберто Фирмино даде преднина след пряк свободен удар.

Шокът беше още по-голям, когато в 57-ата минута Фирмино с второ попадение увеличи на 1:3 след лошата реакция на вратаря Хендерсън. "Дяволите" обаче не се предадоха до края и в 68-ата минута Рашфорд вкара петия гол срещу Ливърпул в пет мача, за да намали на 2:3 и да помогне на домакините. Мо Салах се разписа в 90-ата минута за крайното 2:4.

Това е второ поредно домакинско поражение за "дяволите" в трети мач само за шест дни, след като загубиха с 1:2 от Лестър в събота.